Kuna midagi sellist polnud ükski tootja veel pakkuda julgenud, siis paistis telefon silma ka ebatavaliselt kõrge hinna poolest – eeltellides 1195 või 1595 USA dollarit, vastavalt sellele, kas korpus on alumiiniumist või titaanist.

Tasub meenutada, et erinevalt tänasest polnud tollal saadaval veel ühtegi telefoni, mille baashind ületanuks 1000 dollarit.

Uuendused ei tule kergelt ja Hydrogen One'i ilmumisaeg lükkus üha edasi. Nüüd on see aga valmis, tootja kodukal tellitav vaid ühes variandis 1295 dollari eest, ja esimesed arvustused on ilmunud.

Paraku pole ühelgi aparaadi kohta kiitvat öelda. Uuenduslikud pildilahendused jätvat halvas mõttes kunstliku mulje, või nagu The Verge kirjutas, näeb tulemus enamasti välja nagu paberist väljalõigatud objekt lamedal taustal.

Mõnigi võrdleb tulemust Nintendo taskukonsooli 3DS prillivaba 3D-ga, aga paljud neist leiavad, et seitsme ja poole aasta vanune ja samas tunduvalt soodsam mängumasin pakub isegi paremat pildikvaliteeti.

Viletsad olla ka telefoni kaamerad ja nende pakutavad ruumilised efektid, salvestatud heli kvaliteet ja eriti hämaras tehtud pildid.

Samuti pole hetkel saadaval ühtegi lisaseadet ega sensorit, mida One'i külge ühendada, kuigi Red lubas nende abil telefoni kasutusvõimalusi oluliselt laiendada.

Üks, millega aparaat silma paistab, on selle füüsiline tugevus. See pole tüüpiline tänapäevane telefon, mille välispind sisaldab palju klaasi ja muid materjale, mis kergesti mõranevad. Aga One on samas ka päris raske.

Kes tahab 3D-pilte või -videot luua, selle jaoks on Hydrogen One huvitav seade, aga samas on loodud sisu kerge jagada ainult teiste sama telefoni omanikele.

Põhinäitajad pole tootja kodukal väga täpselt välja kirjutatud:

Mõõtmed ja kaal: 164,78 x 85,7 x 10 mm / 263 g (väga piiratud koguses toodetav titaankorpusega variant kaalub 292 g. Võrdluseks, et praegu müüdavad telefonid ületavad harva oma kaaluga 200 grammi)

Ekraan: 5,7-tolline 3D-ekraan, LTPS-TFT, 1440 x 2560 pikslit, 515 pikslit tollile, Gorilla Glassi kaitse (tootja ei täpsusta selle varianti)

Opsüsteem: Android 8.1 "Oreo"

Kiip: Snapdragon 835

Mälu: 6 GB töömälu, 128 GB failiruumi (titaankorpusega variandil 256 GB), loeb kuni 512 GB mälukaarti

Esikaamera: 8,3 MP, 4K video (3840 x 2160 pikslit)

Põhikaamera: 12,3 MP, 4K video (4056 x 3040 pikslit), LED-välk

Andmeside: LTE, VoLTE-kõnede tugi, wifi ac, Bluetooth 5, USB-C pesa, FOTA (seadme püsivara on õhu teel värskendatav), GPS, moodulite ühendamiseks SmartPort

Veel: sõrmejäljelugeja, 3,5 mm helipesa, veele vastupidavust ametlikult pole

Aku: 4500 mAh