Raportis on kirjas, et mitmed ajaloolised esemed on kadunud, teadmata kohtadesse kõrvale pandud või varasemate töötajate ja koostööpartnerite poolt omastatud, kuna ettevõtte arhiveerimisprotseduurid on puudulikud. Dokument tõdeb, et viimasel ajal on asjalood aga paranenud ning suur osa kadumaläinud esemetest pärineb just 1960ndatest ja 70ndatest.

CNN vahendab, et kaduma on läinud ka mitmed tähelepanuväärsed kosmose-esemed, näiteks Apollo 11 missiooni võetud Kuu-proovid ning kuukulguri prototüüp, mis müüdi lihtsalt kohalikku vanametalli kokkuostu. NASA võttis süü omaks ning lubas, et töötab 2020. aasta maikuuks välja uue süsteemi, mis aitab ajaloolisi esemeid paremini dokumenteerida.

Mis puudutab kuukulgurit, siis see leiti mõnd aega tagasi Alabama osariigist USA õhuväe ajaloolase poolt üles ning ka kulguri omanik soovis selle NASAle tagastada, kuid kuna NASA ise õigel ajal pakkumisele ei vastanud, läks masin taas kaduma. "Pärast seda, kui kulguri omanik oli NASAlt neli kuud vastust oodanud, otsustas omanik kulguri lihtsalt vanametalliks müüa," kirjutati raportis. Pika ninaga jäänud NASA ametnikud üritasid seejärel kulgurit vanametalli kokkuostu omanikult ära osta, kes masina väärtust mõistes pani selle avalikule oksjonile, kus see täpsustamata summa eest maha müüdi.

Vasakul: Wernher von Braun kuukulgurit testimas, paremal: eraisiku hoovist leitud sama kulgur

Kuult võetud proovidega seotud juhtum lõppesi samuti oksjonil maha müümisega. Müüja teenis kotikese eest 1,8 miljoni dollarit. FBI konfiskeeris kuutolmuga kotikese kriminaaljuurdluse käigus Kansase kosmosekeskuse juhi kodust. NASA sai proovide kaduma minekust teada alles 2015. aastal, kui selle ostja soovis kosmoseagentuurilt kinnitust, et tegemist on päriselt Kuult võetud tolmuprooviga. Kosmoseagentuur üritas küll kohtus tolmu taas endale saada, kuid kohus otsustas, et proovid ei kuulu enam neile.

Raporti hinnangul on ka mitmed teised 60ndate ja 70ndate aastate esemed oksjonile jõudnud, sest NASA kinkis väärtuslikke esemeid lihtsalt töötajatele ja alltöövõtjatele.