Nimelt on Apple'il ja Qualcommil juba kaks aastat käimas kohtuvaidlus. Kõik algas sellest, et Apple kaebas Qualcommi kohtusse, väites, et kiibitootja ehitab oma kiipe liiga vanadele standarditele ning kasutab oma pea monopoolset turuseisundit ära.

Reuters vahendab, et nüüdseks on asi jõudnud nii kaugele, et Apple süüdistab Qualcommi ebaausas litsentseerimises, maailma suurim protsessorikiipide tootja omakorda süüdistab Apple'it patendirikkumistes.

See tähendab, et Apple loomulikult Qualcommi poolt välja hüütud seitsme miljardi dollari suuruse summaga rahul ei ole ning väidab, et kiibitootja sunnib "õunafirmat" tasuma sama patendi eest mitu korda - kõigepealt küsitakse tasu kiipide kasutamise eest Apple'i iPhone'ides ning pärast nõutakse veel eraldi patenditasu.

Qualcomm omakorda väidab, et juriidiliselt on kõik korrektne ning rõhutab, et firma ärimudel on kogu aeg selline olnud. Apple üritavat nüüd viimasele vett peale tõmmata, vaatamata sellele, et on selle toimimisele aastaid kaasa aidanud.