100 Škoda Octavia ja VW Golf CNG autot läksid Taxifyl soojade saiadena käest. Eriti maiad oldi Octaviate järele, sest need on sõsarmudeliga võrreldes pisut ruumikamad. Juhid on rahul – surugaasiga sõita on odav, autod ise üsna murevabad ning tagatipuks saab pai roheline südametunnistus: surugaasi saab toota kõigest, mis käärib.

Murevaba maailm

Accelerista küsis Karin Kaselt, Taxify avalike suhete juhilt, kuidas eksperiment on kulgenud. Teada on, et vähemalt üks “rohesaba” on õnnetusjuhtumi läbi mahakandmisele läinud. Kase vastab küsimusele, mitu kampaaniaautot täna kasutusel on, lakooniliselt, et 97. Lähemalt ta kolme auto “kadumist” kommenteerida ei saa.

Millise tulemuse andis aastatagune kampaania – juhte tuli või istus oma autolt “rohesabale” ümber ju 100, palju neist tänaseks töötama on jäänud?

Kampaania oli väga edukas – aasta tagasi liitunud juhtidest hinnanguliselt 80% sõidab siiani Taxify platvormil. Oleme täitnud eesmärgi, et autopark oleks võimalikult hästi utiliseeritud.

Millised on olnud hoolduses mured (kas neid üldse on)? VAG topeltsiduriga käigukastiga CNG autodel esines varasemalt üks tarkvaraviga, mis on uutel autodel parandatud. Škoda teenindusest on vastatud, et “rohesabadel” on väga hästi läinud ning mingeid vigu pole esinenud. Milline on üldine pilt?

Üldiselt on kogu autopark väga hästi vastu pidanud. Teatavaid muresid tuleb ette, nagu tehnikaga ikka, aga need oleme garantii korras lahendanud.

Taxify juhid on kurtnud pikkade hooldusjärjekordade üle. Neil on küll täisteenuspakett ent kui auto on ära, ei saa juht nõutud tunde täis töötada. Kuidas see olukord lahendatud on?

Rendiautode puhul peatame pikema remondi ajaks autode rendimakse või anname juhile teise sõiduki, et ta saaks kohe sõitmist jätkata.