Paraku on ammu möödas ajad, kus konsoolimänge sai hakata nautima nii umbes kohe peale plaadi või andmekandja mänguseadmesse pistmist.

Lisaks plaadile vajad vaba ruumi konsooli kõvakettal, millele mäng enne käivitumist faile paigaldab, ja ruuminõuded on viimaste aastate jooksul lakke kasvanud. Rääkimata sellest, et paigaldamisprotsess venib seetõttu ahastamapanevalt pikaks, nagu mäletavad kindlasti need, kes Rockstari megahitti GTA V PS4 peal nautida soovisid.

Isegi arvutimänguril võtab kulmu kipra, kui näiteks Final Fantasy XV küsib paigaldamiseks ümmarguselt 150 GB ruumi, aga ka konsoolimängud on justkui muuseas 100 GB piiri ületanud.

Red Dead 2 nõuab näiteks 105 GB vaba ruumi, nagu selgub Sony värsket eripakkumist uurides, mis lubab tellida PS4 Pro konsooli koos oodatud vesternimänguga.

(Foto: tootja)

105 GB on vajalikud ilmselt 4K-kvaliteedi pakkumiseks, aga maksab siiski meenutada, et PS4 tava-kõvaketas on vaid 500 GB suurune ning seal peavad elama ka teised paigaldatud mängud ja tarkvara. Pluss Red Dead 2 hakkab sinna tulevikus ilmselt tarkvarauuendusi paigaldama. Seega läheb päris kitsaks.

Xbox One'i puhul pole vaba kõvakettaruumi suurus veel teada, aga usutavasti on see sama palju või võrreldav hulk.

PS4 Red Dead 2 pakub lisaks võrgumängu 2-32 osalejale, kuigi see pole kohe ilmumise järel ligipääsetav.