Selleks investeeris ettevõte USA idufirmasse Plant Prefab, kes toodavad moodulaarseid ühepere või mitmepereelamuid. Idufirma eesmärk on kasutada võimalikult palju automatiseeritud süsteeme, et hoida kodude hinda madalana. Kokku investeeris Obvious Venturesi nime kandev firma ettevõttesse 6,7 miljonit dollarit, sealhulgas oli ka Amazonipoolne panus.

Investeering on märkimisväärse tähtsusega, arvestades, et eelmisel nädalal tutvustas Amazon tervet hulka Alexaga ühenduvaid nutikoduseadmeid - kaameraid, lampe, pistikupesasid ja isegi mikrolaineahju. Seadmete kohta saad pikemalt lugeda SIIN. See näitab, et tõenäoliselt on Amazon otsimas ettevõtet, keda hiljem ära osta ning seeläbi omandada võimekus ehitada nutikodusid päris algusest peale.

Sellist teooriat toetavad ka faktid, et selle aasta alguses ostis Amazon ka nutikate uksekellade tootja Ringi ning kuulujutud räägivad, et firma töötab ka salajase koduabilisest roboti kallal, mis kannab nime Vesta. "Praeguseks on Alexaga ühendavaid koduseid tarbeseadmeid rohkem kui 20 000 ning nende tootmisega tegeleb kokku üle 3500 firma," ütles CNBC-le Alexa Fundi juht Paul Bernard.