Androidi operatsioonisüsteemiga autod jõuavad tarbijateni 2021. aastal. Android toob autosse juba tuntud rakendusi nagu Google Maps, mis pakub ajakohast ning kiiret navigeerimisinfot. Google Assistant lubab ligipääsu kõikidele funktsioonidele häälkäsklustega. Lisaks loob süsteem ligipääsu teistele tuhandetele Androidi rakendustele. Auto nutisüsteem on ühilduv nii Androidi kui ka iOS seadmetega.

Lisaks on leppes välja toodud, et kolmik toob turule 12 uut nullsaastega sõidukit ja jätkab isesõitvate autode tehnoloogiate välja töötamist.

“Google ja Renault-Nissan-Mitsubishi jagavad ühist nägemust tulevikust, kus autosõit on intelligentsem, turvalisem ja juhtmevabam. Meil on hea meel tuua Google Assistant, Google Maps ja teised populaarsed rakendused juhtidele ja reisijatele üle kogu maailma,” sõnas Google’i platvormide ja ökosüsteemide vanemasepresident, Hiroshi Lockheimer.

Renault-Nissan-Mitsubishi on maailma suurim elektriautode tootja. Alliantsi liikmed müüsid 2017. aastal kokku üle kümne miljoni sõiduki 200 erinevas riigis. Liitu kuuluvad veel Infiniti, Dacia, Alpine, Lada ja Datsun.