Kui esimene juhtum jääb juba kolme aasta taha ning toona ei suutnud teadlased selgeks teha, miks selline protsess toimub, siis eelmisel nädalal leidis üks pereema hommikul üles ärgates taas, et tema apelsin on lillaks muutumas.

"Apelsin muutus terve päeva ja järgneva öö vältel järjest rohkem indigovärvi," ütles Neti Moffitt, avastuse teinud pereema kohalikule väljaandele Sydney Morning Herald. Naise sõnul oli ta pisipoeg eelmisel õhtul ka paar apelsinitükki ära söönud, kuid mingisuguseid vaevusi need tal ei tekitanud.

Pärast seda, kui Moffitt oli kohalikule terviseametile oma avastusest teada andnud, tulid apelsinitükkidele järgi ülihuvitatud teadlased. "Härrasmees, kes tükkidele järgi tuli oli silmnähtavalt väga-väga erutatud," ütles Moffitt ABC Newsile. Teadlased viisid naise kodust ära kõik apelsinitükid ning lisaks rabasid kaasa apelsini lõikamiseks kasutatud noa ja selle teritaja.

Juhtumi abil loodetakse lillaks muutuvate apelsinide saladusele jälile saada. Kolm aastat tagasi läbi viidud katsed selles suhtes läbimurret ei toonud. Queenslandi osariigi tervishoiuametnik ütles Nine Newsile, et eelmine kord kontrolliti apelsinis ka toiduvärvide ja joodi olemasolu, et pettusi välistada, kuid kumbagi neist ei suutnud apelsinis tuvastada.

Nüüd arvatakse, et tegemist võib olla mingisuguse kemikaaliga, mis just kõnealustes kodudes esinenud on, kuid seda, millega täpselt tegu selgitab loodetavasti alanud teaduslik uurimine.