Surma said muskuspart ja haruldane hele-kaeluskotkas. Kui muskuspart uudistes kuigi palju tähelepanu ei pälvinud, siis kotkast kirjutati rohkem - selle linnu kodu on tegelikult Aafrika lõunaosas ja Colorado loomaaeda oli ta toodud ohustatud liikide soojätkamise programmi raames.

Linnu nimi oli Motswari ja nagu Washington Post kirjutab, sattus ta inimeste kätte pärast seda, kui oli kaheksakuuselt oma tiivale kokkupõrkes elektriliiniga viga teinud.

Motswari hukkus 13-aastaselt. Hele-kaeluskotkad on nüüdseks mitmest Aafrika lõunaosa riigist täiesti kadunud ja ehkki mõnes piirkonnas on nende arvukus taas tõusmas, on 1960. aastatest alates nende lindude koguarv kukkunud kuni 81% võrra.

Rahe tõttu said viga ka mitmed teised loomad, samuti mitmed loomaaia töötajad, kes paanikasse sattunud loomi aidata püüdsid. Samuti põhjustas jäine kanonaad loomaaia hoonetele, rajatistele ja parklas seisnud autodele tõsist kahju. CBS teatas, et kokku sai viga 14 inimest, kellest viis vajas lausa haiglaravi, ja parklas sai kahjustada umbes 400 autot. Tormi ajal oli loomaaias umbes 3400 inimest.