Abilinnapea Kalle Klandorfi sõnul saab Tallinn seeläbi esimese Euroopa Liidu pealinnana võimaluse installerida nutikas teekatend, millesse on lisaks päikeseelektri tootmise võimekusele integreeritud lume ja jää sulatamine, libeduseandurid, liikumisandurid jt infrastruktuuri juhtimist toetavad andurid, ning vajaduspõhine tee ja objektide valgustus.

Projekt on väga oluline, kuna võimaldab viia tehnoloogilise lahenduse välikeskkonda. Seeläbi aidatakse ületada lõhe teaduse ja tootmise vahel ning luuakse eeldused uute, väga suure ekspordipotentsiaaliga toodete turule toomiseks. „Tallinna Kommunaalamet saab tehnoloogiale lihtlitsentsi, mis võimaldab saada täiendavaid lahendusi vähemalt litsentsihinna võrra väiksema hinnaga,“ lisas Klandorf.

Projekti raames viiakse läbi rakendusuuring, mille käigus luuakse tee infrastruktuuri elemente ja päikeseelektri tootmist ühendav tehnoloogiline lahendus, mis toodab enam elektrienergiat kui tarbib, on vastupidav ilmastikutingimustele ja liikluskoormusele, suutes sulatada sadavat lund ja jääd, on vastuvõetava hinnaga ja vastupidav võimalikule vandalismile.