Euroopa Nõukogu on standardiseeritud laadijate välja töötamise probleemiga tegelenud juba pea kümme aastat. Põhjuseks on nii Androidi ja Apple'i seadmete kasutajate mure eraldi laadijate pärast kui ka asjaolu, et vanadest laadijatest tekib iga aasta 51 000 tonni elektroonilisi jäätmeid.

EL-i surve tõttu kirjutasid 2009. aastal 14 telefonitootjat s.h. Apple, Samsung, Huawei ja Nokia alla ühtset arusaamist väljendavale memorandumile ning lubasid kõikidele telefonidele sobiva laadija välja töötada 2011. aastaks. Memorandum aegus 2012. aastal ning pärast seda pole telefonitootjate poole pealt midagi kuulda olnud. Vestager ei ole sellise olukorraga rahul.

"Seoses vabatahtliku standardiseerimise tupikusse jooksmisega, hakkab Komisjon uurima, millised oleks teistsuguste võimaluste kulud ja tulud," ütles Vestager. Tõenäoliselt hakatakse uurima vajadust ja võimalusi tootjate edasiseks motiveerimiseks näiteks trahvide näol. Küsimuse eest vastutab Vestageri kolleeg Elzbieta Bienkowska, kes vastutab siseturu eest, kuid oma sõna on kindlasti öelda ka konkurentsiga tegeleval Vestageril.