Gruppi kuulusid Kristjan-Erik Suurväli (grupijuht), Sven Oja (eesronija), Priit Joosu, Lauri Ehrenpreis, Meelis Luukas, Priit Simson ja Lauri Stern, teatab Alpinism.ee.

Mäeni jõudmiseks läbisid alpinistid 60 kilomeetrit keerulist maastikku vähemalt 5000 meetri kõrgusel. Sealhulgas ületati esmakordselt 6030 meetri kõrgune kuru, millelt tõusmiseks ja laskumiseks kasutati 180 meetrist vertikaalset tugiköit (nt Radissoni hotell on 103 meetri kõrgune) ja läbiti kaks inimese poolt varem puutumata liustikku.

Erinevad kaardid näitasid tipule erinevat kõrgust ja enne ekspeditsiooni arvati see olevat 6700 m kõrgune, GPSi abil tipus tehtud mõõtmise tulemusena selgus aga, et tipu kõrgus on 6801 meetrit.

Teel tippu sadas lund ja oldi pidevas pilvisuses.

Tõus viidi läbi Eesti Vabariigi sajanda sünnipäeva tähistamiseks ning tegemist on tõenäoliselt Eesti alpinistide silmapistvaima isesisva mäkketõusuga. Tipupüramiidi jäeti väike Eesti lipp ja kompass.

Delfi ja Eesti Päevalehe fotograaf Priit Simson, kes grupi koosseisus mäkke tõusis, ütles, et India Jammu ja Kashmiri osariigi koosseisu kuuluvale tipule on kohalikud juba nime pannud – see on Kunchang Kangri. Kas midagi nimele lisada saab, selgub tema sõnul Dehlis. Praegu on alpinistid veel Jammu ja Kashmiri provintsis Lehis. Eestisse jõutakse tagasi 9. augustil.

Karakoram (varem Karakorum) on mäestik India, Hiina ja Pakistani piiril, mis kulgeb Induse paremal kaldal loode-kagu sihis. Karakorami kõrgeim tipp on maailma kõrguselt teine mäetipp K2 (8611 m).