Tuleb siiski üllatusena, et pime võib olla suuteline Call of Dutys edukalt võistlema, kus visuaalsel infol on suur tähtsus. Sa ju ei saa ette teada, et kust kiiresti liikuv teine võistleja välja ilmub, kes soovib sind vagaseks teha.

tj the blind gamer'i nimeline pime juutuuber ja mängumaan väidab, et tema saab Call of Dutyga siiski täitsa hästi hakkama ja on kustutanud juba enam kui 7600 teiste võistlejate digitaalset eluküünalt.

Kuidas ometi, küsid? Ta kuulab, mis ümbritsevas digikeskkonnas toimub. Suureks abiks on kuulata teiste mängijate avataride samme, mis tema ümber kostuvad.

TJ sündis retinopaatia nimelise nägemisprobleemiga, mille tagajärjel kadus nägemisvõime vasakust silmast, kui ta oli viiene, ja paremast silmast, kui ta oli 14 aastat vana.

Ta mängis Call of Duty seeria erinevaid väljalaskeid juba tollal, aga leidis poolteist aastat pärast täiesti pimedaks jäämist võimaluse jätkata ka puhtalt kuulmistaju abil. Alguses ta mõistagi väga osav polnud, aga kes õpib, see areneb.

TJ keerabki Call of Dutyt nautides taustamuusika maha, paneb surround-heliga kõrvaklapid pähe ning keskendub sammude, tulistamishelide ja üldse heliefektide jälgimisele.

Ise liigub ta areenidel ringi "pimedalt tulistades", et tekkivate heliefektide põhjal mõistatada, mis tema ees on (põrand, sein vms).

"Mida lähemal sa millelegi oled, seda selgemaks heli muutub. Selle järgi saab näiteks selgeks, kas ees on sein. Ma saan aru, vastane on laskeulatuses või on sein meie vahel. Olen sellisel viisil õppides piisavalt kogenud ja harjutanud, et kaugvõitlusega toime tulla."

TJ mängib Call of Dutyt PlayStation 4 konsoolil, kasutades tekstist-kõneks võimalust selle menüüdes liikumiseks. Kui ta soovib näiteks oma mängustatistikaga tutvuda, siis saab ta seda küsida Amazoni digiabiliselt Alexa. Kui ta oma mängusessioone striimib, siis loeb tema telefon talle vaatajaskonna tšättimisi ette.

Tema süsteem pole ideaalne, sest üks hiljutine uuendus näiteks vähendas avataride sammudest tekkivaid helisid. Samuti pole helilisi indikaatoreid vastaste visatud granaatide või areenil vedeleva varustuse kohta. Aga mängu ilu kompenseerib selle puudujääke.