Aga prestiiž maksab ka midagi, nii et mitmed telefonitootjad on teatanud valmidusest 5G nutitelefon välja anda.

Kes on esimene, kes selle müügile tuua suudab? Oleneb, keda uskuda. Nutiseadmeäris neil päevil tagasihoidlikule (et mitte öelda olematule) kohale jäänud Hiina tehnoloogia-hiid Lenovo väidab, et just nemad.

Lenovo asepresident Chang Cheng on nõus ka nende esimest 5G telefoni lähemalt kirjeldama: see kasutavat Qualcommi uut tippkiipi Snapdragon 855, mis hetkel veel ilmumata.

Mis paneb Lenovot nii kindlalt uskuma, et nad suudavad 5G-telefoni enne rivaale müügikõlbulikuks saada, jääb saladuseks, aga nii nad väidavad.

Esimesed 5G võrgud alustavad maailmas tööd ilmselt tänavu, esimesi 5G-fone saame näha usutavasti siiski alles järgmisel aastal. Kui mõni tootja end ei ületa ja kasvõi madala kvaliteediga mudelit tänavu midagi välja ei paiska.

Lenovo USA saiti vaadates saab selgeks, et telefonidele nad vähemalt läänes enam peaaegu ei panusta, pigem on teemaks tahvlid. Ju siis loodab ettevõte olukorda muuta maailma esimese 5G telefoni abil.

Õhku jääb küsimus, et miks nutitelefon üldse 5G andmesidet vajab, kui selle eelkäija 4G (LTE) pakub niigi piisavalt kiirust ja operaatorid ei paku nagunii sellest viimase võtmiseks piisavalt vingeid võrke. Loodetavasti on telefonitootjatel häid ideid, mida selle 5G toega peale hakata.