Kuulikujulisel hoonel on 87 korrust, millest enamiku peaks hoone valmimisel hõivama Gazpromi töötajad. Lisaks on hoone vahetusse ligidusse rajatud pargis 2000-kohaline amfiteater ning purskkaevud.

Ehitamisega on seotud olnud 20 000 inimest 18 erinevast riigist. Hoone vundamenti valati järjest koguni 49 tundi. Hoone 16 505 klaaspaneelist moodustav välispind on kokku 72 500 m2 suurune. 357 meetri kõrgusel on vaateplatvorm ning restoran, kust on võimalik nautida piirkonna panoraamvaadet.

Hoonel on kuldne LEED-standard (keskkonnasõbraliku ehitise standard). Torni välispinda on integreeritud mehaanilised ventilatsioonisüsteemid, mis vähendavad tarvidust kasutada konditsioneeri. Samuti kogutakse kogu hoonele langev vihmavesi niisutuseks. Maja 34 lifti toodavad allapoole liikudes elektrienergiat ning hoonel on isereguleeruv LED-valgustussüsteem.

Hoone autorsuse üle käib kemplemine - selle disainilahenduse loojaks on nimetatud nii RMJM arhitektuuribüroos töötanud Tony Kettle'it kui ka Gorprojecti nimelises firma töötavat Philip Nikandrovit. Algne disain oli loodud Kettle'i poolt, kuid Gorproject tegi projekti mõnevõrra ümber. Firma sõnul on muudatused piisavalt suuremahulised, et pidada Gorprojecti disaini autoriks.