Popular Mechanics kirjutab, et ülikooli kõrgtehnoloogilises hambakliinikus saab iga patsient saab endale RFID-võimekusega (raadiosagedustuvastus) käepaela, mille abil teda terve visiidi vältel jälgitakse. Sama tehnoloogia abil on luubi all ka arstid ja varustus ning registreeritakse näiteks seda, kui palju täpselt mingit aparaati kasutatakse. Järgneva kuue kuu jooksul hakatakse aga hambaarstitoolide abil mõõtma patsientide pulssi ja vere hapnikusisaldust ning nende näitajate abil saab selgeks, kas ja mil määral patsiendid stressis on.

See tähendab, et segaste häälitsuste ja arstile viipamise asemel saab doktor kohe tooli registreeritavate andmete kaudu teada, et patsient on stressis ja tal on valus (iseasi, kas siis ka protseduur pooleli jäetakse). Tooli külge paigutatud kaamerad salvestavad kogu tegevust ja võib-olla lisatakse neile tulevikus ka näotuvastus, et valu- või stressitaset veel paremini tuvastada.

Vähe sellest, patsientide südame löögisageduse registreerimine võib aidata ka inimeste üleüldise tervisliku seisundi kohta aimu anda.

„Inimese bioloogiast saab kõige paremini aimu, kui ta on stressiseisundis,“ ütles Columbia hambaravikolledži dekaan Christian Stohler The Outline`ile. „Kui keegi on stressirohkes olukorras haavatavam, tähendab see, et stress võib nende organismis mitmeid haigusi võimendama hakata. Mõistes inimese vastupanuvõimet stressile on võimalik aduda ka seda, mida see tähendab tema haiguste arengu seisukohalt.“

Columbia teadlased soovivad mitte ainult inimese arstilkäiku mugavamaks teha, vaid ka standardiseerida hambaraviprotseduure. Kui uute andmete põhjal inimese suutervist üldise tervisliku seisundiga seostama hakatakse, tähendab see, et hambaarstid võivad tuvastada suuvähki, diabeeti või südamehaigusi.