Tegu on komposiitfotodega ehk need pildid koosnevad mitmetest erinevatest ülesvõtetest, mis tehti nii valguse kui vaatluspositsiooni poolest väga erinevates tingimustes. Seetõttu oli fotodest väga keeruline mosaiiki kokku laduda. Suuremal osal piltidest olid esialgu ka nähtavad „õmbluskohad“, mis käsitsi eemaldati.

Titanist kosmoselaevaga mööduja sellist pilti ei näeks, kuna taevakeha on mähitud ühtlasesse kollakasoranži uttu (vt allolev pilt). Titani atmosfääri ülemistes kihtides olevad aerosoolid hajutavad valgust üsna tõhusalt. Siin tõttabki appi infrapuna-spektromeeter.

VIMSi piltide näol on tegu tõenäoliselt kõige parema Titani fotode kogumiga, mis saadaval. NASA üllitas ka värske mustvalge kaardi, millele kuu silmapaistvamad pinnavormid märgitud on.

Ekvaatori kandis olevad pruunikad alad on liivaluited, sinakate ja lillakate piirkondade pinnas on ilmselgelt teistsuguse koostisega ja võib sisaldada veejääd, kirjutab NASA. Nagu varasemast teame, on Titani pinnal muuhulgas ka vedela metaani järved.