Näiteks suutis uus klaas tootja poolt läbi viidud testides vastu pidada viieteistkümnele ühe meetri kõrguselt toimunud kukkumisele. Firma esindaja sõnul oligi Corningu seekordseks eesmärgiks arendada klaas selliseks, et see suudaks kannatada mitmeid kukkumisi. Gorilla Glass 5 puhul keskendus firma näiteks sellele, et klaas jääks kukkudes terveks ka selliselt kõrguselt, kust endast selvefotosid tehakse.

Uuel klaasil on eelmisega võrreldes täiesti teine koostis - see aitab suurendada kompressiivset stressi, mis omakorda suurendab klaasi vastupidavust. Võrreldes Gorilla Glass 5 mudeliga suudab uus mudel vastu pidada täpselt kaks korda enam maha pillamisi.

Lisaks uuele kaitseklaasile teatas ettevõte ka, et on loomas telefonide tagumiste klaaside lahendust, mis ei korjaks nii palju sõrmejälgi - uutel tagaklaasidel saab olema matt-lahendus, mille saavutamiseks kasutatakse spetsiaalset printerit. See küll ei eemalda sõrmejälgi ega takista nende tekkimist, kuid vähendab nende väljapaistvust. Lahendus on oluline, sest paljud uute lipulaevade tagakorpused koosnevad klaasist, kuna see võimaldab juhtmevabat laadimist ja suuremaid andmevahetuskiirusi.