Andmete kustutamise ja turvamisega tegeleva Blancco nime kandva ettevõtte poolt avaldatud raport käsitleb nutitelefonidega tehtud remonditöid. Andmed on kogutud sellistelt seadmetelt, mille tarbijad on toonud probleemide esinemisel telefonitootjatele ja operaatoritele tagasi või seadmetelt, mis on kontoritesse toodud mälu kustutamiseks.

Raport sisaldas ka edetabelit telefonide kohta, millega enim probleeme esineb: nagu öeldud, oli esikohal Xiaomi Redmi 4, millele järgnesid Motorola Moto G (5S) Plus ning Lenovo K8 Note.

Suurimate probleemidega telefonitootjad brändi ja mudeli lõikes

Enim vigaseid nutitelefonimudeleid oli top 10 telefonide seas Samsungil, kellele kuulus ka üldise vigaste telefonide tootja edetabeli esikoht. Kokku oli lausa 34% telefonidest, millel tõrked esinesid Samsungi poolt toodetud. Teisel kohal oli Xiaomi, kellele kuulus 13% tõrkega seadmetest. Kuna Samsung ja Xiaomi on aga mõlemad ka maailma ühed suurimad telefonitootjad, pole edetabeli esikohad väga üllatavad.

Mis aga on üllatav, on see, et samuti ühel maailma suurimal telefonitootjal Huaweil oli brändide lõikes edetabelis alles kaheksas koht - neile kuulus vaid 4% probleemsetest telefonidest. Samuti ei olnud Huaweil ühtegi telefonimudelit, mis oleks mudelite lõikes top 10 vearikkaima telefoni hulka mahtunud.

Suur murekoht on Motorola - kuigi USAs on tootja suutnud enda turuosa suurendada, on maailma mastaabis tegemist ikkagi väikse tootjaga ning 9% suurune maht tõrgete koguarvust nii väikeste tootmismahtude puhul annab aimu sellest, et tõenäoliselt on telefonide kvaliteediga midagi korrast ära.

Apple'i telefonidest esines enim tõrkeid iPhone 6-ga, mis moodustas mahult lausa 26% kõigist iPhone'idega seotud tõrgetest. Teisel kohal oli iPhone 6S ning kolmanda koha pälvis iPhone 6S Plus. See näitab, et õunaseadmed, mis sisaldavad nimes numbrit 6 ei tõota just helget tulevikku.

Suurimate probleemidega iPhone'i mudelid

Androidide puhul oli suurem osa probleeme seotud seadme jõudlusega ning kaameraga, iPhone'ide puhul esines enim aga ühenduvusega seotud bluetooth-i ja Wi-Fi probleeme.

Uuringutulemuste kohaselt oli üks peamisi probleeme, miks Android telefonide jõudlus niivõrd suur probleem on, see, et Androidi kasutajad kasutavad siiani vanasid operatsioonisüsteeme. Androidi Oreo operatsioonisüsteemi (8.x) kasutas vaid 0,3 protsenti kasutajatest. Enamik kasutajaid - 30,9 protsenti - kasutas Marshmallowi operatsioonisüsteemi (6.x), samuti oli siiani suur Lollipopi (5.x) kasutajaskond - 27,2 protsenti. Apple'i kasutajatest aga lausa 88,8% kasutas toona uusimat iOS 11.