Paljud eelnevaga siiski ilmselt ei nõustu, sest veebiavarustes kolades leidsime koguni kaks ingliskeelset kohtingukeskkonda spetsiaalselt just klounidele. Need on clowndating.com ja clownpassions.com.

Kõlab intrigeerivalt, eks. Kes üldse liituvad sellised kohtingusaidiga? Kui palju neil kasutajaid on – tuhandetes, miljonites...? Kuidas nad üksteist leiavad? Forte otsustas lähemalt uurida.

Clown Dating ei nõua isegi registreerumist ega sisselogimist. Suundud aadressile clowndating.com ning võid kohe esilehel partneriotsingutele pühenduda.

Otsinda saab kolme kriteeriumi põhjal: vanus, sugu (mees või naine, uusi moekaid valikuid pole), riik (USA, Austraalia, Ühendkuningriik, Lõuna-Aafrika vabariik, Uus-Meremaa, Kanada).

Valisin naljaviluks otsinguks 25-35 aastased naised Ühendkuningriigist, teiseks sama USA-st. Paraku on tulemused ebaveenvad – suvalised naised, kelle fotod ega lühikirjeldused ei paista kuidagi seletavat nende soovi kuuluda just klounisaidi kasutajaskonda.

Äkki on klouninduse subkultuuris viisakas klouniarmastus ja/või klouniks olemine alles siis jutuks võtta, kui esmane tutvus juba sõlmitud?

Teine ja usutavam variant on, et veebikoht on oma algse funktsionaalsuse juba kaotanud ning nüüd mingi tarkvara paneb lihtsalt otsijatele midagi suht suvalist kokku.

Olukord ei parane ka kasutajaks registreerudes ja saidile sisse logides. Otsitulemused on ikka suvalised ja ilmselt on ka näopildid ja isikuandmed suvaliselt koostatud.

Sest kuigi otsida saab ainult kuue ülalmainitud riigi kasutajate seast, on kuvatud vastused kõik miskipärast naised, kelle asukohaks on märgitud midagi otsija asukohale lähedast, minu puhul siis Estonia (Eesti).

Ja enamik pilte on võimatult udused, nagu keegi oleks teinud need kaugelt ja telefoni digisuumi kasutades. Tuleb tunnistada, et see kõik meenutab meiliaadresside ja isikuandmete kogumise petuskeemi.

Sama jutt kehtib Clown Passionsi kohta. Vasted on suvalised, petuskeemi-hõng võrdselt tugev.

Kui lõpetada positiivsel noodil, siis Clown Passions kuulub nišikohtingusaitide võrku Passions, mis pakub ka tutvumisvõimalusi näiteks Star Treki fännide, kaugsõiduveoautojuhtide, goth’ide, pensionäride ja teiste... kindla identiteediga gruppide esindajatega.

Passionsi võrgus on eraldi sektsioon „edulugudega”, kus muljetavad need, kes on nišikohtingusaidil oma ellu kedagi erilist leidnud. Ükski noist edulugudest ei pärine just klounisaidilt... aga see ei tähenda, et just sinust ei võiks saada esimene edulugu, armas klouni-fiil!