2.-7. juulini toimuv organisatsiooniteadlaste aastakonverents EGOS keskendub organisatsioonide arengule muutuste ja üllatuste keskkonnas. Eelkonverentsi paneelid algasid esmaspäeval doktorantidele ja noorteadlastele suunatud õppesessioonidega, eile õhtul toimus pidulik avatseremoonia, kus tunnustati ka silmapaistvamaid teadlasi, ja konverentsi põhipaneelid jätkuvad kuni laupäevani.

Estonian Business Schooli rektor Arno Almann ütles konverentsi avakõnes, et EBSi-suguse väikese erakõrgkooli jaoks on ligi 2000 osalejaga EGOS teaduskonverentsi võõrustamine suur tunnustus. „Kui EBS loodi, siis olime esimene kõrgkool Eestis, kes võttis vastu suure väljakutse ja hakkas pakkuma moodsat haridust tudengitele, kes julgesid võtta eesmärgiks ettevõtluses läbilöömise. Nüüd, 30 aastat hiljem, pärast üha uusi üllatusi ja ootamatusi, kui lähtuda EGOS konverentsi peateemast, võib uhkusega nentida, et EBSi usaldatakse ja tunnustatakse rahvusvaheliselt ning meie vilistlastest on võrsunud tegijad, kes suudavad muutuvas ajas ise kogu maailmale üllatusi valmistada,“ lausus Almann.

Konverentsi akadeemiline juht, EBSi juhtimise õppetooli hoidja Kätlin Pulk tõi üle maailma kokku sõitnud teadlastele kõige värskema näitena Eesti idufirma Veriff eduloo, mis mõned nädalad tagasi suutis iduettevõtete kiirendis Y-Combinator kaasata 7,7 miljonit USA dollarit investeeringuid oma äri laiendamiseks. „Selle veebipõhise identifitseerimislahenduse asutaja on EBSi tudeng, mis tõestab, et me oskame oma üliõpilasi edukalt ette valmistada võtma vastu väljakutseid ning ära tundma uusi tärkavaid võimalusi,“ sõnas Pulk.

34. korda korraldataval ja esmakordselt Eestis toimuval EGOS kollokviumil arutletakse enam kui kuuekümnel erineval organisatsiooniteooria teemal. EGOS tõi Tallinnasse ühiskonna ja organisatsiooni uurijate absoluutse paremiku: 2000 osaleja hulgas on maailma hinnatumad ülikoolid ja teadusasutused, näiteks Harvardi Ülikool, Imperial College London, HEC Montreal, Copenhagen Business School ja palju teised tuntud ülikoolid üle maailma, aga ka suurimad teadusajakirjade väljaandjad ja kirjastused nagu SAGE, , Routledge, Oxford University Press ja Cambridge University Press.