Barton 1792 viskivabriku laos hoitakse tüüpiliselt 18 – 20 000 vaaditäit viskit. Igas vaadis on 200 liitrit viskit. Reede hommikul toimunud tulekahju tõttu sai ehitis niipalju kahjustada, et pool sellest kukkus kokku. Selles pooles hoiti 9000 viskivaati. Tõsi, kõik neist ei purunenud, aga keskkonda jõudnud alkoholi kogus pidi olema päris suur.

Seda, kui palju burbooni võis mäe otsas asuvast viskilaost osariigi pinnasesse ja lähedalasuvatesse jõgedesse imbuda, saadeti uurima keskkonnakaitse agentuuri eksperdid. Esimesed veeproovid olid puhtad, aga laupäeva hommikuks oli selge, et burboon on siiski vette jõudnud ja sajad kalad olid selleks ajaks juba viskisurma surnud.

Louisville`i telejaam WLKY teatas, et Kentucky osariigi valitsuse energia- ja keskkonnakabinet plaanib viskivabriku emafirma Sazeraci kohtusse kaevata – ühest küljest selle eest, et firma keskkonda reostas, teisalt aga selle eest, et ettevõte ei teatanud viskireostusest õigeaegselt.

Tõenäoliselt on Sazeraci ootamas krõbedad trahvid, ent viskivabriku teatel jätkub töö tehases siiski juba praegu vana viisi.