Me oleme võtnud suuna, et ei ole halbu tooteid, vaid erinevad eelistused.

Jah, meie kasutusharjumustega ei sobi näiteks 100eurosed telefonid, kuna nende pildistamise funktsionaalsus on meie jaoks liiga nõrk, mis ei ütle aga, et need on kehvad telefonid.

Sama arvame me autode, droonide, kõrvaklappide ja ka fotokaamerate kohta. Vähemalt nii me arvasime.

Saime testimiseks Canon EOS 4000D, mida oli algselt mõte võrrelda Canoni kalleima kaameraga ja selgitada välja, kes võiks olla 4000D potentsiaalne omanik.

Kuid lõpuks tundus, et seda ei ole mõtet teha.

4000D on 2018. aasta peegelkaamera, millel on:

17,9 MP sensor
Digic 4+ protsessor
ISO kuni 6400
LCD 2.7", ilma puutetundlikuseta

Nuppe on võetud vähemaks ning isegi säästetud on rohelise ruudu värvi pealt režiiminupul, kuna kõik režiimid on ühte värvi. Lisaks plastmassist bajonett (objektiivi kinnitus), millist lahendust me näeme esimest korda.

Kaamera erineb kaheksa aasta vanusest EOS 550D-st ainult selle poolest, et 550D on suurema 3" LCD ekraaniga ja sellel on rohkem nuppe. 4000D on wifi võimekusega, kuid puudub juhtmega puldi funktsioon.

4000D väidetav sihtrühm on inimesed, kes tahavad mobiiltelefonist teha upgrade'i. Arvestades mobiilide võimekust ja kasutusmugavust, siis seda kaamerat ei kasutaks ükski mobiilifotograaf (kui neid nii tohib nimetada).

Seega meie jaoks on tegu ajaloolise momendiga: Meil pole õrna aimugi, kellel seda kaamerat tarvis on.

Kui mõtled fotokale, söö tatart ja makarone, pane 100-200€ otsa ning osta pigem 200D või M50 hübriid, ning saad päriselt hea kaamera algajale.