Taycan on Porsche esimene täiselektriline auto, millest oodatakse konkurenti Tesladele, kes on hetkel täiselektriliste sportautode seas kindel turuliider. Porschel on siiski kogemus elektriautodega vähemalt osaliselt olemas: näiteks kuulub firma tootesortimenti päris mitu pistikhübriidi.

Tulles tagasi Taycani juurde, siis võib öelda, et auto on üpris võimas: masin suudab kiirendada 0-100 umbes 3,5 sekundiga. Võrdluseks, Tesla kiireimad isendid suudavad sama teha umbes 3 sekundiga.

Porsche sõnul pole lihtsalt kiirenduse paberi peal võrdlemine aga niivõrd oluline, kuna nende autod suudavad erinevalt teistest täiselektrilistest autodest kiirendada tihemini: väidetavalt on Porsche loonud lahenduse, mis takistab auto akude ülekuumenemist pideval kiirendamisel.

Auto mootor koosneb kahest sünkroniseeritud elektriajamist ning suudab kokku välja anda koguni 440 kW. Auto sõiduulatus ühe laadimiskorraga jääb pisut alla 500 kilomeetri, kuid Porsche lubas, et kõigest 15-minutilise laadimisega on võimalik autoga läbida umbes 400 kilomeetrit.

Porsche töötab ka koos teiste Volkswagen gruppi kuuluvate autotootjatega, et välja arendada üle-Euroopaline kiirlaadijate võrgustik. Kokku on plaanis ehitada üle 1000 laadimiskoha.

Praeguste plaanide kohaselt tuleks uus Taycan müügile 2019. aasta lõpus ning selle hinnad algaks umbes 70 000 eurost.