Esmalt sõitis mees mööda kohalikku maanteed ida suunas, pööras siis põhja ja hakkas osariikidevahelist kiirteed (Interstate 95) mööda Virginia pealinna Richmondi (223 000 elanikku) suunas liikuma. Soomuki liikumiskiirus oli umbes 65 km/h, relvastus oli masinalt maha võetud.

Selleks ajaks, kui mees linna jõudis, jälitas või eskortis soomukit juba üle paarikümne politseiauto. Masin ei peatunud, vaid jätkas teekonda kesklinnas asuva osariigi parlamendihoone poole, teatas kohalik leht Richmond Times-Dispatch.

Politsei sulges liikluse, helikopterilt suunati soomukile prožektori valgusvihk ning püssidega relvastatud politseinikud asusid parlamendi ukse juurde valvesse.

Umbes kell 21:40 kohaliku aja järgi sõitis soomuk teelt välja eraldusribale ning selle 95 kilomeetri pikkune teekond sai otsa. Kahtlusalune, kes osutus sõjaväelaseks, tehti taseriga kahjutuks. Tema isikut ei avalikustatud.

Kummalise ärandamisloo vältel ükski kõrvaline inimene viga ei saanud, samuti ei põhjustanud soomuk ühtki avariid või plekimõlkimist. Kahtlusalune on jätkuvalt uurimise all, tema teo motiivid pole hetkel teada. Nagu Gizmodo täpsustab, on kahtlustatav auastmelt leitnant.