Toimetusele saabunud kirjades kurdavad korterivaldajad, et kaubandusvõrgus pole müügil kustutatud lupja. Vastuseks järelpärimisele teatas Ehitusmaterjalide Tartu Baasi direktor sm. Ploom järgmist.
Korteriremontijad nõuavad lagede valgendamiseks tavaliselt kustutatud lupja. Soovitav on aga, et kodanikud ostaksid kustutamata lupja ning kustutaksid seda ise. Sel kombel saaksid nad lagede valgendamiseks sobivama materjali.

Tartu baasis on praegu müügil nii kriiti kui ka lupja. Üksikisikutele hakatakse edaspidi lupja müüma pakitult. Baas eraldab seda suuremas koguses ka tööstuskombinaadile „Areng“, kes teatavasti teeb korterites tellimuse alusel sanitaarremonti.

Oluline info: Tegemist on illustratiivse fotoga. See infokild ajaloost on marginaalse tähendusega. Kui sind huvitavad aga päriselt olulised asjad, siis sea sammud Maarjamäele. Tule ajalukku. Eesti Ajaloomuuseumi sajandinäitus “Minu vaba riik” ootab sind Maarjamäel.

Ajaloomuuseumi sajandiuudised näitavad huumorivõtmes, et kõikvõimalikud ajalootõlgendused pole veel päris ajalugu. Seeläbi toetame vaimukalt meie enda vabariigi ajalookäsitlust ja kutsume nii noori kui vanu sellega tutvuma.

Forte koostöörubriik Eesti Ajaloomuusemiga toob Maarjamäe vastavatud muuseumikompleksi avamise puhul teieni põnevad lood ning unikaalsed leiud kogude varasalvest! Kõik lood leiad SIIT!