Latitude59 tänavuse pitch'i-võistluse võitis Fractory, kes pälvis Nordic Angel Program 170 000 euro suuruse iduinvesteeringu.

Tänavusele Latitude59 pitch'i-võistlusele kandideeris 101 ettevõtet, kellest 10 jõudsid finaali rahvusvahelise žürii ette.

Latitude59 peaauhinna, milles sisaldub 10 000 eurot, kahenädalane Startup Embassy poolt korraldatud reis Silicon Valleysse (lennupiletid GoTraveli poolt), juriidiline nõustamine Hedman Partners advokaadibüroolt ning auhinnad Valgelt Klaarilt, võitis Fractory - veebilahendus, mis aitab inseneridel saada automaatse hinnapakkumise laialt tootjavõrgustikult.

Pitch'i-võistluse partneri Nordic Angel Program sündikaadi poolt välja pandud 170 000 euro suuruse investeeringu pälvis samuti Fractory.
Latitude59 pitchivõistluse võitjatiim. (Foto: korraldajad / Annika Haas)

Tänavu käsitleti Latitude59 pealavadel kokku 13 eri teemat, teiste hulgas räägiti küberturvalisusest ja rahvusriikide tulevikust, sellest, kuidas ehitada inimkeskseid ettevõtteid ning millised on möödunud ja tulevad trendid turunduses.

Lisaks arutleti tehisintellekti kasutusviiside, jätkusuutliku toidutööstuse tuleviku ja krüptorahanduse teemadel.

Teiste hulgas esinesid näiteks prantsuse ettevõtja ja andmeteadlane Rand Hindi, neuroeetika professor, teadvuse, teadlikkuse ja tehnoloogia kokkupuutepunktides tekkivaid eetilisi küsimusi uuriv Thomas Meitzinger, Euroopa noore innovaatori tiitliga pärjatud AI ettevõtja Kumarjev Chatterjee, Euroopa hinnatuimaks SAAS investoriks peetav Christoph Janz ning Singularity University asutav liige ja eksponentsiaalsete tehnoloogiate spetsialist Kathryn Myronuk.

Kahe päeva jooksul rääkisid oma kohati uskumatuid lugusid ka 12 idufirmade asutajat Eestist ja välismaalt, teiste hulgas näiteks virtuaalse isikutuvastamisteenuse Veriff asutaja Kaarel Kotkas ja pilvepõhise telekommunikatsiooniteenuse onoff CEO Taig Chris.

Tehnopoli matchmaking'u-alal leidis konverentsi külastajate vahel aset rohkem kui 2000 üks-ühele eelnevalt kokku lepitud kohtumist.

Kaheteistkümnes Latitude59 leiab aset vähem kui aasta pärast, 16. ja 17. mail 2019 Kultuurikatlas, piletid on juba müügil saidil www.latitude59.ee.