Tallinna Teede ja Sildade Trusti kivipurustustsehhis käib pingne ettevalmistus kevadiseks teede ehitamise perioodiks. Valmistatakse teede katteks kivikillustikku. Eriti paistab siin silma terve rida naistöötajaid, kelle panused on ka selles küllaltki raskes töösektoris meeste omadega võrdsed.

Rahvusvahelise naistepäeva puhul on kivipurustustsehhi naistöölised andnud lubaduse töötada veelgi paremini, et oma tööga tugevdada rahurinnet. Päevast päeva täidavad tsehhi eesrindlased A. Vanatalu, M. Punse ja H. Midri oma päevanormi 250%-selt. Neist ei jää maha ka raudkivi purustamise masinal töötajad, sm-d A. Raidmäe, A.Põlts jt. kes kõik on asunud naistepäeva auks stahhaanovlikule valvele.

Tähelepanu: Käesoleval fotol pole artikliga mingit pistmist. Kui sind huvitavad aga seosed, mis eksisteerivad ka päriselt, siis tule ajalukku. Eesti Ajaloomuuseumi sajandinäitus "Minu Vaba riik" ootab Sind Maarjamäel!

Ajaloomuuseumi sajandiuudised näitavad huumorivõtmes, et kõikvõimalikud ajalootõlgendused pole veel päris ajalugu. Seeläbi toetame vaimukalt meie enda vabariigi ajalookäsitlust ja kutsume nii noori kui vanu sellega tutvuma.

Forte koostöörubriik Eesti Ajaloomuusemiga toob Maarjamäe vastavatud muuseumikompleksi avamise puhul teieni põnevad lood ning unikaalsed leiud kogude varasalvest! Kõik lood leiad SIIT!