Ainuke häda on muidugi selles, et millise tootja millist mudelit eelistada. Sülearvuteid on saadaval näiliselt mustmiljon, paljud pealekauba mitme eri ekraanisuurusega.

See uudis on liiga lühike, et üksikute mudelite head ja vead kokkuvõtvalt esile tuua, küll aga saame nimetada 10 kvaliteetseimat tootjat, keda tänavu eelistada.

Sellist pingerida paneb kord aastas kokku Laptop Magazine, mis kuulub Tom's Hardware'i alla, mis on tuntumaid riistvaratestijate saite veebis.

ekraanitõmmis

Nagu näha, leiab Laptop Magazine, et hetkel on kolm parimat sülearvutite tootjat Lenovo, HP ja Dell. (Lenovo juhtis ka mullu.) Ülejäänud esikümne moodustavad Acer, ASUS, Microsoft, Apple, Razer, MSI ja Samsung.

Veidi üllatav on näha, et möödunud aastal viiendat kohta hoidnud Apple on seitsmendaks langenud – Apple'i sülerid on tuntud oma hea koostekvaliteedi poolest. Ju takistab kõrge koha saavutamist eriti kõrge hind, mille poolest õunalogoga firma ikka tuntud on.

Apple'i kohta on märgitud, et neid ei paista sülearvutite tootmine enam huvitavat. Mullu ei muutnud ega uuendanud nad ühtegi sülerit. Tehnilise toe kvaliteet on aga endiselt suurepärane.

Iga tootjat on hinnatud mitmes üldkategoorias nagu tehnilise toe kvaliteet, disain, innovatsioon, hinna-kvaliteedi suhe, mudelivaliku suurus ja muidugi tootekvaliteet.

Laptop Magazine tõstab Lenovo üldse eeskujulikust mudelivalikust esile sellised elukad nagu ThinkPad X1 Carbon ja Yoga 920.

Möödunud aastal neljandat kohta hoidnud HP on teiseks hüpanud, menüüst paistavad silma mudelid HP Spectre x360, ZBook 17 and HP Envy 13t.

Kokkuvõttes tasub nentida, et kuigi soodsa sülearvuti himustajal pole kalliste mudelite kohta lugemisest kasu - siin nimetatud mudelid pole just mingid säästukad -, siis saab Laptop Magazine'i kokkuvõttest siiski korraliku ülevaate sülearvutimaailmas toimuva kohta.