Kõigepealt peab tähelepanu pöörama sellele, kuidas uuendused tööle saada, sest automaatselt see ei juhtu, uuenenud Gmail tuleb igaühel endal sisse lülitada.

Midagi keerulist see muidugi ei ole, tuleb vaid Gmaili sätete (settings) hammasratta kujutisega nupule vajutada, mis asub lehekülje üleval paremas nurgas ja sealt valida "proovige uut Gmaili". Kui uuendused miskipärast ei meeldi, saab minna tagasi "klassikalise versiooni" juurde.

Pane oma meil ootele

Kui uus välimus on olemas, siis ilmselt märkab ühe esimese asjana seda, et meilide peal liikudes ilmub välja tegevustemenüü, mida saab nende meilidega ette võtta. Seal on nii vanad võimalused meil arhiivida, kustutada, loetuks/mitteloetuks märkida, kuid uue võimalusena on võimalus meil n-ö edasi lükata ja selle endale kindla aja pärast taas nähtavaks teha. See kaob senikauaks sinu postkastist.

Tuleta uut meili meelde

Gmail kasutab uues versioonis oma oskusi saada aru, millal on meil lugemata jäänud ja kui see tundub süsteemi jaoks oluline, toob ta selle taas nähtavale ehk tuletab seda sulle meelde.

Meil, mis ennast ise hävitab

Üks põnevamaid uuendusi on kahtlemata võimalus meile saata "konfidentsaalses režiimis". See tähendab, et meili saates on võimalik lisada selle juurde ajaperiood, pärast mida see meil saaja postkastis ennast ise ära kustutab.

"Konfidentsiaalne režiim" on kasulik siis, kui saadetav e-kiri sisaldab tundlikku informatsiooni või lihtsalt midagi, mis mingi aja pärast ei ole enam vajalik.

Sellise e-kirja saatmiseks tuleb valida meili akna alläärest vastava režiimi ikoon, kui see võimalus on juba Google'i poolt sinu Gmailis sisse lülitatud. Eilse seisuga seda funktsiooni veel ei olnud.

Teised Google'i äpid silma all

Veel on uues vaates ilmunud paremale vertikaalselt uus paneel, mida võib pidada ka Gmaili töölauaks. Sinna on lisatud Google'i teised teenused nagu Google Calendar, Tasks ja Keep. Ehk siis kõik märkmed, ülesanded või meeldetuletused, mis sa oled oma Google'i kontole lisanud, on kõik ühes kohas nähtaval.

Kõikide uuendustega ja juhtistega, kuidas neid kasutada, saab tutvuda SIIN.