Facebook pole kunagi varem teinud avalikuks reegleid, mille järgi selle moderaatorid otsustavad, kas mingi postitus on vaja eemaldada, kui see on liiga vägivaldne, ahistav, terroristlik, identiteedivargusega seonduv, vihakõne vms.

Täna aga tegi Facebooki asepresident Monica Bickert avalduse, milles selgitas tehnoloogiahiiu otsust sellise info avalikustamiseks, vahendab TechCrunch.

Küllap on tegemist ühest küljest osaga ettevõtte mainekahju parandamise kampaaniast pärast hiljutisi skandaale, samas on ka postituste eemaldamine, näiteks ajaloolise Napalmi tüdruku foto kustutamine, varemgi Facebooki osas küsitavusi tekitanud. Teisest küljest on Facebooki kritiseeritud, et see ei suuda piisavalt sotsiaalvõrgustikus levivat vihakõne hallata.

"Kui kasutaja tuleb Facebooki, peab ta aru saama, kust läheb piir: mida on ok ja mida ei ole ok postitada," vahendas Reuters Bickerti sõnu.

Põhimõtteliselt nende reeglite avalikuks tulemisega midagi Facebooki kasutamises ei muutu. "Kogukonna standardid" aga annavad näiteks konkreetseid põhjuseid laiemates olukordades, miks mingi postitus on maha võetud.

Lisaks saavad inimesed ise raporteerida individuaalsete postituste kohta, mis nende arvates postitamisreegleid eirab. Seni oli see ainult kontode, gruppide ja lehekülgede puhul võimalik.

Kõikide Facebooki reeglitega saab tutvuda SIIN.