Ta kirjeldab hello kodulehel, et see sotsiaalvõrk põhineb armastusel, mitte "laikidel" (built on loves, not likes). Ehk siis see on loodud inimestele, kes jagavad samu kirgi.

Võrgustik sai nime selle järgi, et ingliskeelne tervitussõna "hello" on igas keeles äratuntav ja see võib koos selle eri variantidega olla kasutatuim sõna maailmas pärast "okeid".

hello.com on nii moodne, et seda brauseris külastada ei saa, tuleb esmalt end registreerida, et saada SMS-iga link Androidi või Apple'i nutiseadmete äpi allalaadimiseks.

hello on praegu allalaaditav ainult 11 riigis suures riigis, mille hulka Eesti (ega ka näiteks ükski põhjamaa või Venemaa) ei kuulu. Arendustiim asub USA-s Californias Mountain Views, peakorter San Franciscos. Hetkel töötab Hello Networkis 20 inimest.

Esimest korda äppi sisenedes pead valima oma viis huviala, näiteks ameerika jalgpall, modellindus, Bollywoodi filmid jne. Siis küsitakse mitmesuguseid isikuandmeid ja võidki sotsialiseeruma hakata.

Paraku ei otsi hello selle esialgses variandis huvide järgi sulle tuttavaid lähiümbrusest juurde, nii et kui märgid huvialana näiteks jooksmise, siis võid hakata nägema postitusi jooksufännist kutilt, kes asub sust 6000 kilomeetrit eemal.

Orkut on aastatel 2004-2014 tegutsenud sotsiaalvõrgustik, millel oli selle kõrgajal 300 miljonit kasutajat, enim kasutajaid Brasiilias ja Indias.

Selle asutaja on tollal Google'is tarkvarainsenerina töötaund türklane Orkut Büyükkökten. Google'ist sai 2008. aastal Orkut.com'i käigushoidja, kuni tehnoloogiahiid otsustas selle sulgeda.