Hiljuti püüdsid tootjad tähelepanu leida ka HDR-tehnoloogia toe lisamisega, mis peaks pildikvaliteeti veel palju ilusamaks muutma. Aga kuna erinevaid HDR-vorminguid on liiga palju ja nende abil toodetud sisu liiga vähe, siis on see teema hetkel pigem varjusurma suikunud.

Hetkel on ekraanivallas trendikas kasutada mügarat, aga üks glamuurne tehnoloogia on veel hiljuti esile kerkinud, mis võib ka järgmiseks moeröögatuseks kujuneda.

See uus ja kuum idee on telefonis 120hertsise (Hz) värskendussagedusega ekraani kasutamine, mis peaks videote vaatamise ja niisama veebilehtede kerimise senisest märgatavalt mõnusamaks muutma.

Ekraanianimatsioonid, puutepliiatsi kasutamine ja virtuaalse reaalsuse kuvamine on ka vähemalt teoorias sujuvamad. Tavaline värskendussagedus on praegu 60 Hz.

120 Hz ekraaniga seadmeid on läänes tuntud mudelite hulgas esialgu väga vähe, peamiselt mullu juunis ilmunud teise põlvkonna iPad Pro tahvel ja
novembris ilmunud mängumaanidele suunatud telefon Razer Phone.

XDA Developersi lehelt läks aga liikuma info, et tegelikult pakuvad 120 Hz ka paljud uuemad Sony Xperia telefonid:

* XZ, XZ1, XZ1 Compact, XZ Premium
* X, X Performance (aga mitte X Compact)
* XA2, XA2 Ultra

120 Hz tugi on vaikimisi kinni keeratud, aga kernelikoodi kallale minnes on mõned nupumehed suutnud selle siiski aktiveerida. Mõned neist ütlevad, et asi töötab, mõned, et neil mitte.

See tekitab muidugi küsimuse, et miks Sony sellise toreda asja vaka alla on peitnud ja kes tootjatest oma mudelite puhul võivad olla sama teinud. Esialgu jäävad need küsimused vastuseta.

Lõpetuseks tasub meenutada, et kõrgeid värskendussagedusi (kuni 200 Hz) pakuvad viimasel ajal ka kallid (mänguri)monitorid, aga selles vallas ei ole see hitiks saanud. Võimalik, et keskmisest kopsakama hinna tõttu.