TTÜ korvpallurid Oliver Metsalu, Toomas Raadik, Sander Viilup, Aleksander Kaaberma ja Alex Tammemäe saavad end proovile panna ajaloolises showmatchis, kus viieliikmelises meeskonnas tuleb vastaseid seljatada nii terroristide kui politseijõudude rollis. Kuigi platvorm on tavapärasest erinev, on CS:GO näol on tegemist meeskonnamänguga ning tiimitöö peaks meestele tuttav ette tulema.

Kuigi mängutunde on meestel kamba peale kokku juba hulganisti kogutud, tuleks ametlikus matšis ilmselt Eesti professionaalsetele e-sportlastele siiski alla vanduda. Aga et kogu võistlus liiga mehiseks ei kujuneks, tuleb neil seekord vastu astuda asjaarmastajatest Eesti neiudele, kellest keegi igapäevaselt e-spordiga leiba ei teeni.

Neiud astuvad võistlustulle eesmärgiga lõbusalt aega veeta: “Kindlasti ei jaksa ka ära oodata, millal saab lõpuks kohtuda teiste Eesti naismänguritega näost näkku. Virtuaalmaailmas on juba piisavalt palju koos aega veedetud,” ütles naiskonna esindaja Kadi.

Korvpallipoistelt uurisime aga, miks tõsised sportlased üldse hobikorras e-spordiga tegelevad ja kas traditsioonilist sporti virtuaalsega üldse võrrelda saab. Õnneks ei pidanud mehed ühiseid nimetajaid kaua taga otsima - kõik mängijad märkisid üles just strateegilise mõtlemise, pingetaluvuse ja meeskonnatöö olulisuse.

Nii peaksid meeskonnad 28. aprillil eesseisvaks matšiks rohkem kui valmis olema. Kes aga tahab oma silmaga mängust osa saada, peab sammud seadma Eesti suurimale videomängu- ja tehnoloogiamessile PlayFair 2018.