Paraku võib ka kõige vastupidavamale nüüdisaegsele pesumasinale saada saatuslikuks isegi nii lihtne asjake nagu taskusse ununenud münt.

Nagu kuukiri Reader’s Digest hiljuti märkis, teevad inimesed pesu masinasse laadides sageli vigu, mis võivad kaasa tuua kopsakaid remondikulusid.

Milline on kõige suurem viga? Taskute peenrahast tühjendamata jätmine võib pesumasinale mitmel moel tõsise põõna panna. Mündid võivad lõhkuda tühjenduspumba või sellesse kinni jääda, nii et vesi ei voola enam masinast välja. Kiirema tsentrifuugimise käigus võivad mündid isegi purustada klaasist ukseluugi.

Teiseks sagedaseks patuoinaks on pesuesemed. Peenema pesu haagid ja paelad võivad takerduda teiste pestavate riiete külge, rebida puruks riideid ja isegi kahjustada pesumasina trumlit.

Kindlasti veenduge, et riiete sekka pole sattunud autovõtmed. Auto kauglukustuspuldi elektroonika võib märjaks saades rikki minna ja võtmed ise võivad kriimustada masina sisemust.

Samuti pole hea mõte panna pesumasinasse spordijalatseid, kuna need võivad pesemise käigus kokku tõmbuda ja hiljem enam mitte jalga mahtuda.

Päris tillukesed pestavad riided nagu sülelaste sokid tuleks panna pesuvõrku, et neil ei avaneks võimalust ummistada pesumasina vooluavasid ja torusid.

Ehkki see võib tunduda vastuokslik, ei tohiks veekindlast materjalist üleriideid kunagi pesta masinas. Nimelt võivad sellised rõivad endasse vett koguda ja tsentrifuugimisel plahvatada, tuues kaasa probleeme masina tasakaalustamisega ja muid rikkeid.