Twitter teatas, et takistab kasutajatel mitmelt kontolt identsete postituste tegemise võimaluse – taktika, mida näiteks Venemaa internetitrollid ja sarispämmijad teatud (liba)uudiste levitamiseks kasutavad, vahendab Reuters.

Twitter lisas, et ei luba inimestel enam kasutada tarkvara, mis võimaldab mitmelt kontolt korraga teha ka teisi tegevusi, näiteks säutse edasi jagada või neid laikida.

Massipostitustele tehakse aga erand: kui sealse info levik on laiema avalikkuse huvides, näiteks maavärina vm looduskatastroofide hoiatuste puhul.

Enamasti kasutatakse identsete sõnumite hulgi saatmiseks pahatahtlikke robotvõrke, millega siis mõjutatakse mingi uudise Twitteri populaarsust ja tekitatakse võltsmulje, et see läheb võrgustiku päris kasutajatele eriti korda.

Teadlased ja USA ametivõimud on teatanud, et selliseid robotvõrke kasutati eriti enne 2016. aasta presidendivalimisi, et poliitilist propagandat levitada, ning eriti paistsid sellega silma Vene päritolu robotvõrgud. President Donald Trumpi kampaania ja Venemaa vahelisi sidemeid uuriv USA eriprokurör Robert Mueller esitas ka konkreetselt 13 venelasele ja kolmele Vene firmale süüdistused, et need internetitrollimise abil propagandat levitasid ja valimiste ajal ameeriklastega manipuleerisid.

Uue keelu eesmärk on parandada Twitteris leviva "info kvaliteeti", viitas ettevõtte esindaja Yoel Roth. "Need muutused on oluline samm selles suunas, et me oleme valmis pahatahtlikuks rünnakuks, mis võtab sihikule Twitteris leviva info, muu hulgas USA-s või mujal maailmas toimuvate valimiste ajal," ütles ta.