"Kas oled näinud Facebookis mõnda sõpra jagamas endast ilusat glamuurihõngulist pilti, mida saab teha nametests.com kaudu ja FaceAppi kasutades?" küsib veebikonstaabel Maarja Punak oma Facebooki kontol.

Kui vastus sellele on jah, või oled ise sellise testi läbinud, soovitab Punak kiiresti minna Facebooki konto seadetesse ja eemaldada selle rakenduse õigused kasutaja praegustele ja tulevastele avalikele postitustele ja muule infole.

Kuigi keskkond Nametests.com iseenesest teadaolevalt ohtu ei kujuta, pääseb see ligi kasutaja infole, mida saab soovijatele edasi müüa. "FaceAppi osas soovitan guugeldada neile edastatud info turvalisuse tagamise meetmeid (või nende meetmete puudujääke) ja alles seejärel langetada otsus, kas soovite seda ka edaspidi kasutada," ütles Punak.

"Näotuvastusprogrammid on kuum teema olnud juba mitu aastat ja öeldakse, et juba praegu peaksid inimesed enda näo kujutist kaitsma samamoodi nagu teisi isikuandmeid. Üks viis kaitsmiseks ongi see, kui passipildilikke pilte tundmatutesse rakendustesse üles ei lae," lisas ta.

Täiendatud! Nametests.com-i PR-tiim võttis neljapäeva õhtul pärast selle uudise ilmumist Fortega ühendust ning nende esindaja kinnitas, et andmeid kasutatakse ainult teenuse eesmärgi saavutamiseks nagu seda on personaliseeritud testi tulemuse kuvamine ja esitamine.

"Kui kasutajad tahavad kasutada meie teenuseid, on neil täielik kontroll ses osas, mis puudutab informatsiooni, andmeid ja õigusi, mida kasutajad annavad. (---) Me ei müü kasutajate andmeid edasi," rõhutas Nametestsi esindaja.