Laager on mõeldud lastele vanuses 9-12 ning eesmärgiks on tutvustada veidike kulissidetagust elu. Eesti Ajaloomuuseumi pedagoog Kristi Paatsi sõnul on tegemist ideaalseks võimaluseks leida põnevust kahte vaheaja päeva: "Filmimuuseum on suurepärane koht, kus lapsed saavad enda loovust läbi filmi suurepäraselt rakendada. Kahe päeva jooksul õpivad lapsed tundma muuseumi iga salajast soppi ja saavad teada kõik filmivalmistamise trikid ja nipid!"

Laagri käigus saavad lapsed luua omaenda filmistsenaariumi, millele valitakse võttepaik, luuakse kostüümid ning tehakse ka soengud. Kõiki filmitegemise juures hädavajalikke rolle saavad nad samuti omal käel proovide.

"Filmimine toimub filmimuuseumi green screen stuudios, ehk laste loodud film võibki toimuda kas kosmoses, kõrbes, Elvas või kus iganes. Filmimuuseumis on kõik võimalik! Teise laagripäeva lõpuks toimub ka pidulik vastvalminud filmide esilinastus," lisas Paatsi.

Lisaks muuseumile mängitakse otsimismänge ka Maarjamäe ajalookeskuse õues oleval Eesti kaardi kujuga mänguväljakul! Meisterdatakse kõikvõimalikke põnevaid illusiooniaparaate, nagu näiteks kaleidoskoopi ja proovitakse ise oma nutitelefoni ja tüki kilega luua hologrammi.
Samuti sammutakase mööda vaipa Maarjamäe lossi restorani lõunat sööma nagu tõelised filmistaarid.

Laager kestab mõlemal päeval hommikul kümnest õhtul neljani.

Rohkem infot laagri ja registreerimise kohta saab SIIT!

Vaata ka varasemat videot, kus Paatsi tutvustab ühte põnevat Filmimuuseumi eksponaati!

Forte koostöörubriik Eesti Ajaloomuusemiga toob vastavatud Maarjamäe muuseumikompleksi põnevad lood, sündmused ning unikaalsed leiud kogude varasalvest! Kõik lood leiad SIIT!