Organiseerijad ütlesid, et mõjutatud oli interneti- ja teleühendus, kuid "ükski kriitiline osa operatsioonist ohustatud ei olnud."

Teadete järgi ei olnud avatseremoonia ajal võimalik ligipääs internetile ja ka traadita internetiühendus oli "maas". Ka olümpiamängude kodulehele ei pääsenud, mistõttu ei saanud külalised oma pileteid välja trükkida. Korralduskomitee kõneisik Sung Baik-you kinnitas, et see kõik oli küberrünnaku tulemus, ent probleemid lahendati. Ta lisas, et uurijad ei avalikusta rünnaku lähtekohta.

Pyeongchangi mängudel on häkkeriprobleeme olnud varemgi, juba enne mängude algust. Eelmisel kuul teatas viirusetõrjeettevõte McAfee, et spordipeole eelnevate kuude jooksul saadeti mängudega seotud ametnikele korduvalt pahavara sisaldavaid e-kirju. Hoiatati ka, et ilmselt on rünnakuid veel tulemas.

Korraldajate küberrünnaku-suunalised mured on seotud peaasjalikult kahe riigiga: need on Põhja-Korea (demilitariseeritud tsoon asub mängudest umbes 80 km kaugusel), kuna selle riigiga on poliitilised pinged niikuinii pidevalt õhus, tehtagu kui palju ühiseid hokinaiskondi tahes, ja teine on Venemaa - selle riigi spordisangaritel keelati dopinguprobleemide tõttu teatavasti osalemine riigilipu all ära.