Tavaliste reklaamide pärusmaa Super Bowl ei saagi olla, sest väidetavalt maksab 30-sekundiline reklaamiklipi näitamine 5 miljonit USA dollarit. Suur kulu tasub ennast aga ära, sest vaatama satub neid umbes 111 miljonit silmapaari.

Millised olid tänavused eredaimad reklaamipärlid just tehnika- ja tehnoloogiavallas?

Üks kriitikute lemmik oli kahtlemata Amazoni humoorikas reklaam, kus virtuaalne digiabiline Alexa oma hääle kaotab ning mida kuulsad inimesed Gordon Ramseyst Anthony Hopkinsini asendama hakkavad. Lühikeses klipis teeb kaasa ka ettevõtte tegevjuht, maailma rikkaim inimene Jeff Bezos.

Nagu Eestis, käib ka USA-s suurte telekommunikatsiooifirmade vahel tihe rebimine ning seda ilmestas ka oma reklaamis ettevõte Sprint. Sarja "Westworld" stiilis reklaamis naeravad tehisintellektid ja robotid oma "peremehe" üle, kes Sprindi konkurendile liiga palju raha maksab.

"Kirikuõpetaja, preester ja rabi..." algab anekdootidest tuttav rida. Jaapani autotootja Toyota võttis selle koomilise mõtte ja rajas sellele oma kultuure ja inimesi liitva reklaami idee. Ole, kes sa oled, sport (ja autosõit) ühendab meid kõiki.

Ameerika veebilehekülgede disainile keskenduv ettevõte SquareSpace värbas enda reklaami mootorrattafännist näitleja Keanu Reevesi. Ainuüksi tema cooli oleku pärast on see reklaam igati vaatamist väärt!

Ja lõpetuseks ka midagi keskkonnateemalist. Super Bowlil on kesksel kohal õllereklaamid. Belgia õlletootja Stella Artois võttis tänavu teistsuguse tee ja valis ülemaailmse veepuuduse ning ka Kaplinnas toimuva kriisi taustal võimaluse õllejoojate südametunnistusele koputada. Loomulikult on seda "koputust" tulnud tegema maailmakuulus filmitäht, seekord Matt Damon.