500eurost seadet ei tohi küll võrrelda Galaxy Note8 või iPhone X-iga, kuid arvestades, et võrreldava summa eest saab OnePlus 5T või Huawei P10, on Samsungi kaamera konkurentidest kehvem.

Esimene möödapanek on selgelt pildistabilisaatori välja jätmine. 2018. aastal peaks ka keskklassi telefonidel olema pildistabilisaator ikkagi kohustuslik.

Selle ärajätmise tõttu on pimedas pildistamine oluliselt keerulisem. Nii mõnigi pilt oli udune puhtalt selle tõttu, et olin harjunud juba kasutama telefone, millel stabilisaator oleks värina eemaldanud.

Lisaks videovõte näeb väga kehv välja, isegi kui proovid kätt nii stabiilsena hoida kui suudad - iga värin on lihtsalt näha.

Teiseks on Samsung otsustanud kasutada suurepärase ja laialt kasutatud 12-megapikslise sensori asemel 16-megapikslist, mis küll heades valgusoludes suudab teha väga detailse pildi, kuid jääb taaskord vähegi pimedamas hätta.

Pilt pole küll mürane, kuid kaamera müraeemaldus on nii tugev, et detailsus läheb kaotsi. Siinkohal ei aita ka f/1.7 optika, mis on ise küll igati tänapäevane. Sensor lihtsalt ei ole võrreldav teistega.

Selfikaamerad, mida on A8 sees kaks tükki, on aga seevastu põnevamad. Bokeh-efekt töötab kenasti ja laiem kaader selfide jaoks on igati tervitatav lahendus : nii mahub rohkem sõpru ka pildile! Ka pildikvaliteet on iseendast piltide tegemiseks igati piisav.

Imelikul kombel aga esines mul paar korda endast pilti tehes olukorda, kus kaamera ei suutnud fookust korralikult kätte saada ja pilt on pisut pehme. See aga võis olla tingitud ka minu kogenematusest selfide tegemisel.

Üldiselt aga võib öelda, et paljulubava telefoni rikub minu jaoks täielikult ära Samsungi järelandmine kaamerate vallas, mis ei suuda sama hinnaklassi telefonide kaameratega konkureerida.