Zuma oli ehitatud Northrop Grummani poolt, samamoodi valmistas see ettevõte adapteri, millega satelliit SpaceXi raketi külge kinnitatud oli. See tähendab, et pärast kanderaketi kosmosesse jõudmist vastutas kogu ülejäänud protsessi - satelliidi vabanemine kanderaketist, liikumine orbiidile ja seal tööle hakkamine - eest Northrop Grumman.

Õige kiiresti pärast starti hakkasid aga USA meedias levima väited, et satelliit ei jõudnud orbiidile. SpaceX on stardipäevast alates avalikult kinnitanud, et nemad tegid kõik õigesti ja nende rakett käitus, nagu see pidi käituma. Northrop Grumman pole omalt poolt asjade käiku kommenteerinud, öeldes, et kuna tegu oli salastatud missiooniga, ei saa nad midagi selgitada.

Mõni päev pärast starti kirjutas hollandlasest veteransatelliidvaatleja Dr Marco Langbroek samas, et tema hinnangul võib Zuma siiski hoopis orbiidil olla.

Ehkki ka USA valitsus pole siiamaani öelnud, mis siis ikkagi täpselt satelliidiga juhtus ja kas see jõudis orbiidile või ei, kinnitas nüüd USA kosmose- ja raketisüsteemide keskuse kindralleitnant John Thompson Bloombergile, et saadavalolevat infot analüüsides ei tuvastanud nende meeskond midagi, mis kuidagi SpaceXi infot ümber lükkaks.

Seega võib eeldada, et kui midagi nässu läks, võib süükoorma veeretada pigem satelliidi ja adapteri konstrueerinud Northrop Grummani suunas. Ars Technica viitab oma anonüümsetele allikatele, kes olevat neile kinnitanud, et pärast starti ei eraldunud satelliit SpaceXi raketi teisest astmest, vaid sisenes koos sellega pärast pooltteist Maa orbiiti taas atmosfääri ja põles seal ära.