Firma juht on uusmeremaalane Peter Beck, kes ütles, et nüüd algas kommertskosmoselendude valdkonnas "uus ajajärk". Rocket Lab suutis "äri teha" ehk viia erakliendi satelliidid orbiidile juba oma teise raketistardiga. Esimest korda katsetati Electroni eelmise aasta mais, siis aga missioon nurjus sideprobleemide tõttu. Nüüd läks kõik plaanipäraselt.

Firmal on hetkel kokkulepe kolme katsestardi läbiviimiseks. Ettevõte näeb enda nišši pisikeste tehiskaaslaste kosmosesse toimetamisel. Niisuguseid väikesatelliite võib kasutada paljudel otstarvetel netiühenduse tagamisest põldude jälgimiseni. Esimesest kolmest satelliidist, mis Electroni abiga kosmosesse viidi, on üks mõeldud Maast piltide tegemiseks, teine on ilmasatelliit ja kolmas monitoorib laevu.

Nagu The Verge vahendab, pidavat kliente, kes tahavad oma väikesatelliite odavalt kosmosesse toimetada, väga palju olema. Kes soovib kogu raketi kandevõimet enda tehiskaaslaste jaoks broneerida, peab selle eest maksma vaid umbes 4 miljonit eurot. CNNi teatel on juba viis uut Electroni raketti ehitamisel ja selle aasta esimesel poolel on plaanis teinegi start. Ettevõte loodab ise, et lõpuks suudab see aastas läbi viia lausa 50 starti.

Eraettevõtteid, mis oleksid hetkel võimelised oma kanderaketi kosmosesse lennutama, pole kuigi palju - lisaks Rocket Labile on nimistus veel vaid austraallaste Gilmour Space Technologies ja ameeriklaste Orbital ATK, SpaceX ja United Launch Alliance. Tõsi, paljudel ettevõtetel lisaks mainituile on kanderaketid hetkel arendusfaasis ja on ka mitu suurt eraettevõtet, mis parasjagu enam kanderakettidega ei tegele nagu näiteks Lockheed Martin.