Amazonase jõgikonnast avastatud kaks uut puukonnaliiki said endale üpris erilised nimed. Üks neist, Dendropsophus kamagarini, kannab tõlkes deemoni või kuradi puukonna nime. Teist kutsutakse aga tuntud Briti filmirežissööri Stanley Kubricku järgi Dendropsophus kubricki ehk Kubricku puukonnaks.

Seos konna ja Kubricku vahel tuleb teadlaste C. Daniel Rivadeneira, Pablo J. Venegase ja Santiago R. Roni sõnul tema filmist "Kellavärgiga apelsin" (1972): Kubricku puukonna jäsemetel on eredad oranžid laigud.

"Kellavärgiga apelsin" on ju tegelikult 1962. aastal ilmunud Anthony Burgessi samanimelise romaani ekraniseering. Ja nagu teadlased mainivad, on kirjanik oma raamatu pealkirja selgitanud nii: "Viitan pealkirjas orgaanilise, elava, magusa ehk elu ja apelsini ning mehaanilise, külma ja korrapärase koos eksisteerimisele"

"Eneselegi teadmata on Burgess kasutanud head metafoori ökosüsteemise toimimise kirjeldamiseks," viitasid teadlased ka seosele looduse ja kuulsa teose algupärase autori vahel.

Varasemalt arvati, et kaks uut liiki on üks ja see sama, nimeks Sarayacu puukonn (Dendropsophus parviceps). Ent Rivadeneira, Venegas ja Ron kirjeldavad oma ajakirjas ZooKeys avaldatud uurimuses, kuidas pärast põhjalikke geneetilisi, morfoloogilisi ja bioakustilisi analüüse jõuti tulemustani, et tegu on ikka kahe erineva konnaliigiga.

Kes said endale ka päris uhked nimed.

Dendropsophus kamagarini