Ettevõttesisesesse veebifoorumisse postitatud memos kirjutas Damore, et naisi ei pruugi tehnoloogiavaldkonnas meestega sama palju tööl olla sellepärast, et naised on bioloogiliselt kehvemate insenerivõimetega. Seepeale lasti ta lahti ja nüüd kaebas ta Google`i kohtusse. Damore süüdistab Google`it selles, et firma diskrimineerub valgeid konservatiivseid mehi, kelle vaated juhtkonnale ei meeldi. Kohtukaebuses on temaga liitunud üks teinegi Google`ist sule sappa saanud ekstöötaja nimega David Gudeman.

Kaebuse materjalid sisaldavad kümneid lehekülgi Google`i netikeskkonnas toimunud aruteludest ja kommentaaridest, millest süüdistajate sõnul peaks ilmnema juhtkonna üldine konservatiividevastane positsioon.

James Damore.

Pärast memo lekkimist sai Damore`ist konservatiivide netifoorumeis väikest viisi kuulsus.

"Väita, et osal meie kolleegidest on omadused, mis teevad nad nende tööde tegemiseks bioloogiliselt vähemsobivaks on solvav ja ei ole OK," ütles Google´i tegevjuht Sundar Pichai e-kirjas töötajatele, mis saadeti välja pärast seda, kui Damore vallandati.

Teine kaebuse osaline David Gudeman vallandati aastal 2016 pärast seda, kui ta ütles üht-teist moslemist kolleegi kohta. Google`i personaliosakonna teatel olla Gudeman viidanud kaastöötaja seosele terrorismiga. Süüdistuses pole kogu vestluse ülestähendust, kuid seal seisab, et kui moslemist kolleeg ütles, et ta on FBI sihikul, vastas Gudeman, et "FBI oleks tõenäoliselt leidnud midagi huvitavat" seoses moslemist kaastöötaja reisiga Pakistani.

Samal ajal võitleb Google teisalt süüdistuste vastu, nagu oleksid naised ettevõttes krooniliselt ja süstemaatiliselt alamakstud. Kuigi ka ses osas pöörduti hiljuti kohtusse, lükkas kohtunik selle süüdistuse tagasi, misjärel naisõiguslased oma süüdistusteksti parandasid ja loodavad, et see nüüd menetlusse võetakse.