2004. aasta augusti alguses teatas Delfi, et homoparaadi korraldaja sai Tallinna linnakantseleilt loa Moonbow Pride paraadi läbiviimiseks. Kirjutuses avaldati muret marsruudi lekkimise osas, kuna polnud teada milline saab olema rahva reaktsioon. Loodeti Eesti Politsei võimekusele ning paraadi tagasihoidlikusele, mis ehk hoiavad ürituse turvalisena.

Geiparaad 2004. aastal

Uudise kommentaarium lõi lõkkele ning inimesed olid nii uudishimulikud ja toetavad, kui ka üsnagi viltu vaatavad. Üldiselt siiski läheneti asjale ettevaatlikult, kuigi oli ka arvukalt kritiseerijaid ning solvajaid.

Eesti Päevalehe andmetel osales paraadil paarsada osavõtjat ning sadu vaatajaid. Demonstratsioon algas Sauna tänavalt, kust liiguti edasi Müürivahe tänavale, Vabaduse väljakule, Harjumäele, Lossi platsile edasi mööda Pikka jalga Mündi tänavale, Raekoja platsile ja mööda Viru tänavat tagasi Sauna tänavale.

Geiparaad 2004. aastal

Tekkisid ka ühiskondlikud arutelud stereotüüpide ning väljakujunenud müütide teemal ning ka peremudelite osas nii enne kui ka pärast paraadi. Kroonikas võttis näiteks sõna toonane laulja Erkki Otsman, kes rääkis oma kogemustest Eestis geina elamisest ning vastas paljudele vägagi isiklikele küsimustele. Kritiseerijatest sai palju tähelepanu ka Märt Sultsi Postimehes ilmunud artikkel pealkirjaga "Kohustus oma riiki säilitada", kus toonane koolidirektor vägagi provotseerivalt LGBT+ kogukonda maha tegi.

Geiparaad 2004. aastal

Paraadid toimusid ka aastatel 2005 - 2008, peale mida toimus üheksaaastane paus vägivalla ja agressiivsete pealtvaatajate tõttu. Avaldati ka arvamust, et eesti rahvas pole selliseks demonstratsiooniks veel valmis. Eelmisel suvel toimus aga taas Tallinn Pride, millest võttis osa ligi 2000 inimest ning seega on olnud suurim siiani toimunud LGBT+ kogukonna paraad Eestis.

Geiparaad 2004. aastal