USA-s loodud ja praeguseks üle maailma enam kui 630 linnas tegutsev Uber on kriitikaks muidugi ka põhjust andnud. Nende lähiajaloos on probleeme olnud palju nagu seeni pärast vihma.

Neist viimane suurim jõudis avalikkuse ette kuu eest, kui selgus, et häkkerid varastasid 2016. a lõpus 57 miljoni Uberi kasutaja andmeid, aga firma eelistas seda pea ligi aasta salajas hoida.

Paraku ei õnnestunud vaesel Uberil ka aasta viimast kuud ilma mingi suurema prohmakata vaikselt mööda saata.

Nimelt soovis Uber nädalavahetusel Facebooki postituse ja Twtteri säutsu teel Puerto Ricale riigilipu valimise puhul õnne – see ajalooline sündmus toimus 22. detsembril 1895.

Uberi esindajad illustreerisid oma õnnesoovi paraku Puerto Rico lipu asemel Kuuba omaga. See on arusaadav viga, sest need kaks on tõesti sarnased ja Kuuba lipu disain oli isegi Puerto Rico omale päriselt eeskujuks.

Paraku oli õnnesoovile lisatud pildil näha ka märk, et see on võetud Shutterstockist ja selle juures on kirjeldus "vaade aknale Kuuba lipuga", mis muudab eksimuse tõesti piinlikuks.
Üleval Puerto Rico lipp, all Kuuba oma. (Foto: Wikimedia Commons)

Algne FB-postitus ja Twitteri-säuts on Uberi kontodelt kadunud, aga levib internetis edasi. Nii et veel üks selline väike rumal aps aasta lõpuks, nagu kirss tordilõigul.

Uber on eksimuse eest vabandanud ja lubanud, et selline tobedus ei kordu. Nojah – tegijal juhtub. Olge siis Delfi ajakirjanike vastu ka uuel aastal leebemad.