Paanika sai alguse Ameerikas, kus usuti, et arvutisüsteemid ei ela üle aastat 2000. Seega alustati kõige vajaliku varumist ning soovitati olla väga ettevaatlikud, kuna haiglates puudusid tihti alternatiivsed vooluallikad.

Ennustuste kohaselt oleks süsteemide töötamise lõpu tagajärgedeks pea kõigi tänapäevaste mugavuste kadumine, sealhulgas elektri, kanalisatsiooni, kütte, telekommunikatsiooni, transpordi ning isegi erinevate teenuste töö lõpetamine.

Raha

Ajapikku levis teooria üle maailma ning maailmalõpuga seotud pealkirju esines ka Eesti meediaväljaannetes. Juunis 1999 kirjutas Äripäev, et pangad on aastavahetuse suhtes ebakindlad. Eesti Panga toonane president lubas, et pangad teevad kõik endast oleneva hoidmaks ära võimalikke katastroofilisi tagajärgi. Kuid erinevad eksperdid nentisid, et täielikku garantiid ei saa keegi anda.

Raha

1999. aasta detsembris kirjutas aga Delfi, et Eesti asjatundjad peavad USA aastalõpupaanikat asjatuks. Artikkel järgnes USA Tallinna saatkonna pöördumisele, kus soovitati USA kodanikel Eestis aastavahetuse üleelamiseks varuda piisavalt ravimeid, toitu ja muud eluks vajalikku.

Siiski lõppes kõik õnnelikult - aastavahetusega ei kaasnenud ei maailma lõppu, ega ka arvutisüsteemide kokku jooksmist. Hoopis võis näha enneolematut ilutulestiku show'd tähistamaks uut aastatuhandet!

Milleeniumivahetus
Ilutulestik