Tüdrukutirtsu nimega Emma vanemad on Tina ja Benjamin Gibson USA Tennessee osariigist. Nad tunnistasid, et kui neile tänavu märtsis pärast embrüo ülessulatamist selle tegelikust vanusest - ja sellest, et tegu on omalaadse maailmarekordiga - räägiti, olid nad üpris üllatunud.

Eelmine seesugune kestvusrekord oli 20 aastat. Emma sündis novembris ja nagu CNN raporteerib, on tegu igas mõttes terve ja normaalsetes mõõtudes tüdrukutirtsuga.

Gibsonid abiellusid seitse aastat tagasi. Benjaminil on tsüstiline fibroos, millest käib sageli kaasas viljatus. Abielupaar otsustas adopteerimise kasuks. Nii võtsidki nad enne embrüosiirdamiseni jõudmist tegelikult mitu juba kasulast kasvatada.

Embrüosiirdamise võimalusest rääkis Tinale ta isa, kes oli teleuudistest vastavat klippi näinud. Pärast mõningat pingelist kaalumist otsustatigi proovida ja pöörduti Tennessees asuva riikliku embrüoannetuse keskuse (ingl k National Embryo Donation Center) poole. Detsembris hakkasid arstid naist uurima ja analüüsima, et veenduda, et ta on niisuguseks siirdamiseks füüsiliselt valmis. Märtsis anti Tinale ja Benjaminile kaks nädalat aega kolmesaja embrüo profiilide seast endale laps valida.

Millest üldse sellise valiku tegemise puhul alustada? Paar otsustas alustada ühest väiksest detailist: kuna nad mõlemad on lühikest kasvu, hakkasid nad embrüosid nende vanemate pikkuse ja kaalu järgi sorteerima. Siis vaadati vanemate tervise ajalugu. Esimese valiku siirdamine Tinale osutus siiski võimatuks, aga teine eelistus sobis.

Emma tegelikeks "autoriteks" on anonüümne mees ja naine.