Sink on põhjanaabrite jõululaua ehe. Soomlased söövad jõulude ajal umbes 7 miljonit kilogrammi sinki, millest küpsetamisel nõrguv rasv tasub kokku kogumist, sest sellest väärtuslikust kraamist tehakse diiselkütust.

Torustiku ummistumise ärahoidmiseks ei tohi küpsetamisrasvu mingil juhul kraanist alla valada, vaid need on mõtet viia õigesse kohta asjakohasel viisil kasutamiseks.

2016. aastal mõeldi Soomes välja jõulusinkide rasvale täiesti uus kasutus: neist hakati valmistama diiselkütuse biolisandit, mis vähendab kasvuhoonegaaside heitmekoguseid tavalise diiselkütusega võrreldes lausa 90 protsenti.

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemalt
Ükskõikselt
Kurvana
Vihasena